Tietoa kotieläinpihasta

Lähtötilanne

Osittain raivattua aluetta

Armi ja Justiina

Alue parkkipaikalta

Keppihevoset odottelee ratsastajia

Ostimme syksyllä 2010 Martikkala nimisen tilan Outokummun Asevelikylästä, n. kahden kilometrin päästä Outokummun keskustasta ja alkuun emme tontille keksineet oikein mitään käyttöä ja pelto pääsi metsittymään. 


Muutaman vuoden aikana meille on eläinrakkaina ihmisinä eläimiä tullut pikkuhiljaa lisää vuosittain ja 2018 loppukesästä saimme idean kotieläinpihan perustamisesta kun selvisi että Outokummussa ei ole vastaavaa ikinä ollut ja eläimiä on joutunut lähtemään aina etemmäs katsomaan, eläimetkin kun löytyi jo lähes kaikki ennestään.

 
Yrittäjänä toimimme oman päivätyön lisäksi ja tavoitteena on tarjota alueelle lisää koettavaa ja nähtävää. Rakennustyöt ja alueen valmistelut alkoi pellon raivaamisella sekä tallitilojen ehostamisella, lupa tuli aluehallintovirastolta joulukuussa ja paikat saatiin lähes valmiiksi juuri ennen talvea sekä lumen tuloa.

 
Tällä hetkellä tilalta löytyy vuohia, lampaita, hevosia, ankkoja, kanoja ja kukkoja, marsuja, pupuja ja lämpimimpinä päivinä voi myös päästä näkemään parta-agaman.Kioski ja lipunmyynti koju rakenteilla 2018.

Lampaat

Kioski ja lipunmyynti 2019