Vanha Kaivos ja Lasten Kaivos

Lasten Kaivos

Monipuolinen lasten kaivos on nuoremmille kävijöille suunnattu kaivosaiheinen teemapuisto, jossa lapset pääsevät tutustumaan kaivostoimintaan leikkimisen ja oman tekemisen kautta. Lasten kaivos tarjoaa perheille mahdollisuuden kokea käytännössä ainutlaatuisia kaivosmaailman asioita.

Koska elämä on liian lyhyt puhtaisiin kynnenalusiin, on aika ottaa kaivosmaailman opit käytäntöön ja työntää kädet hiekkaan. Lasten kaivoksella voi testata vaikkapa hiekankuljetinta, pienoisnosturia ja kiipeilyä varten rakennettua rikastamokokonaisuutta.

Toimintaa kaivoksella riittää niin sisä- kuin ulkotiloissa.

Perhelippu Lasten kaivokselle sekä kotieläinpihaan 55€, saatavilla molemmista paikoista.

Vanha Kaivos

Outokummun Vanha Kaivos on jännittävä, mutta samalla turvallinen paikka, jossa riittää ihmeteltävää ja koettavaa kaikenikäisille. Yli 100 vuotta vanhan kuparikaivoksen ympäristössä toimiva Vanha Kaivos tarjoaa koko perheelle historiallista nähtävää, jännittäviä maanalaisia tunneleita sekä runsaasti touhuttavaa esimerkiksi Lasten Kaivoksessa.

Jännitys alkaa jo siitä hetkestä, kun saa kypärän päähän ja astuu 8-asteiseen kaivostunneliin. Parasta kuitenkin on, ettei koskaan voi tietää, mitä seuraavan mutkan takana on - kuten Vuorenhaltian tapaaminen tai mahdollisuus hypätä mainarin rooliin.

Ainutlaatuisia elämyksiä ja seikkailumieltä

Kaivoksilla kiertelyn lomassa kannattaa myös poiketa ihastelemassa maisemia huimista korkeuksista alueen kaivostornilla tai Pohjois-Karjalan korkeimmassa rakennuksessa Keretin tornissa, jonne pääsee tilauksesta. Kun nälkä yllättää, Ravintola Vanha Kaivos toimii koko perheen herkuttelupaikkana.

Vanhalla Kaivoksella on myös mahdollista järjestää ikimuistoisia tapahtumia täysin ainutlaatuisessa ympäristössä. Jylhät kaivostoiminnan aikaiset tilat sopivat erinomaisesti niin juhla- kuin kokoustilaisuuksiin sekä vaikkapa häiden järjestämiseen.

Vanha Kaivos on aito ja elämänmakuinen paikka, jossa kannattaa varautua viettämään koko päivä, sillä tekemistä ja ihmeteltävää riittää! Mieleenpainuvimmat elämykset koetaan usein omalaatuisissa paikoissa - miltä kuulostaisi seikkailu tunneleissa 50 metrin syvyydessä?

Huomioithan että kaikki tilamme eivät ole käytössä talviaikaan. 

Perhelippu Vanhan kaivoksen alueelle sekä kotieläinpihaan 70€, saatavilla molemmista paikoista.

Lasten Kaivos

Tornikatu 1

83500 Outokumpu